Erdélyi hangulatok

By | 2014-04-24
forrás: veol.hu
szerző: Balla Emőke

Veszprém – A kolozsvári születésű Csaba Péter vezényelte a Mendelssohn Kamarazenekart a Pannon Egyetem Erdélyi napok programsorozata keretében rendezett koncerten az egyetemi aulában.

 

sa0403mendelsshonkoncertegyetem2_resize3_800x600

Csaba Péter hegedűművészként, karmesterként bejárta a világot, jelenleg Franciaországban, Lyonban él. A Mendelssohn Kamarazenekart is vezényelte már korábban, Veszprémben azonban először volt közös produkciójuk. A világhírű művész kifejezetten az Erdélyi napokra érkezett Veszprémbe, mint az erdélyi zenekultúra egyik legkiválóbb, nemzetközi rangú reprezentánsa.

A hangversenyen vezényletével Dvorák E-dúr szerenádja, a kamarazenekari irodalom egyik legnépszerűbb kompozíciója volt hallható, valamint Sibelius két Humoreszkje, mely hegedűre és zenekarra íródott. Erdélyi ihletésű művek is megszólaltak, így Veress Sándor Erdélyi táncai, valamint Bartók Béla Erdélyi táncai. A nagy érdeklődést kiváltó, telt házas hangverseny szólistája Kováts Péter Bartók-Pásztory díjas hegedűművész, a Mendelssohn Kamarazenekar művészeti vezetője volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.