Erdélyi napok a Petőfi Színházban

By | 2014-04-24

forrás: www.petofiszinhaz.hu

Pannon Egyetem modern filológia és társadalomtudományi kara által rendezett Erdélyi napok keretében három nagyszabású programnak is helyet ad a Veszprémi Petőfi Színház. Érkezik Kányádi Sándor, Dsida Jenő-est keretében mutatkozik be az Irodalmi Jelen folyóirat és látható lesz A fösvény című vígjáték a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház előadásban.

Kányádi Sándor a Petőfi Színházban
A Pannon Egyetem modern filológia és társadalomtudományi kara által rendezett Erdélyi napok programsorozatának keretében Kányádi Sándor Kossuth-díjas költővel beszélget Tarján Tamás József Attila-díjas irodalomtörténész, színikritikus, dramaturg április 1-én (kedden) este hét órakor a Veszprémi Petőfi Színházban. Kányádi Sándor a mai magyar költészet egyik legnagyobb alakja. Az anyanyelv megtartó ereje, az erdélyi kisebbségi sors mint alaptémák határozzák meg költészetét, mely a közösségi létproblémákat egyetemes érvényességgel szólaltatja meg. Műveit angol, észt, finn, francia, német, norvég, orosz, portugál, román és svéd nyelvekre is lefordították. A beszélgetés előtt este fél hétkor nyílik meg a teátrumban Kádár Tibor festőművész kiállítása.

Dsida-est az Irodalmi Jelennel
A Pannon Egyetem modern filológia és társadalomtudományi kara által rendezett Erdélyi napok programsorozatának keretében Dsida Jenő esten mutatkozik be az Irodalmi Jelen online és nyomtatott folyóirat, valamint könyvkiadó a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában, illetve kávéházában április 2-án (szerdán) délután öt órakor. A könyvbemutatóval egybekötött rendezvény vendége: Mányoki Endre, az Irodalmi Jelen szerkesztője. Közreműködik Oberfrank Pál Jászai-díjas színművész, a Petőfi Színház igazgatója.

Érkezik A fösvény
A Pannon Egyetem modern filológia és társadalomtudományi kara által rendezett Erdélyi napok programsorozatának keretében Moliére A fösvény című vígjátékát láthatják a nézők április 3-án (csütörtökön) este hét órakor a Veszprémi Petőfi Színházban. A sepsiszentgyörgyi Tamás Áron Színház vendégjátékát Bocsárdi László rendezte. Az előadást 14 éven felüli nézőinknek ajánljuk!

Veszprémbe hivatalos Bodor Ádám, Szőcs Géza, Orbán János Dénes épp úgy, mint a Korunk, illetve a Látó, valamint az Irodalmi Jelen szerkesztősége. A rendezvény hetében látogathatók lesznek az erdélyi tematikájú kiállítások is.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.