Monthly Archives: augusztus 2015

Séd 2015. ősz: Kamarazenei ünnep a Hangvillában

szerző: M. Tóth Antal                                 fotó: Gáspár Gábor

Auer Hegedűfesztivál, 2015. augusztus 4-9.

A Borogyin vonósnégyes fellépése bárhol a világon fontos zenei eseményt, ünnepet jelent. Augusztus 7-én este a Hangvillában az éppen 70 éve alapított együttes adott hangversenyt az Auer Hegedűfesztivál keretében.

Continue reading

Séd 2015. ősz: Nyár, ünnep, játékok

szerző: Ladányi István                                 fotó: Gáspár Gábor

VeszprémFest, 2015. július 15–18.

A 2004-ben, Veszprémi Ünnepi Játékok néven indult fesztivál, az első évek ünnepi jellegét őrizve ugyan, fokozatosan bővítette programját. Az exkluzív nagyszínpadi koncertek mellett évek óta szerveződnek az ingyenesen látogatható Rozé-, Rizling- és Jazznapok színvonalas zenei programjai, a Jezsuita templom a korábbi években is kínált kisebb közönségre számító, ugyanakkor színvonalas jazz-, népzenei vagy más, populáris zenei műfajú programokat. Az egész rendezvénysorozat pedig természetszerűleg átmozgatja a vár, a városközpont, a vendéglátóhelyek, a nyári kulturális kínálatban érdekelt intézmények életét.

Continue reading

Gyászhír

     Megrendülten és mély fájdalommal tudatjuk, hogy Dr. Szitár Katalin habilitált egyetemi docens, az Irodalom- és Kultúratudományi Intézet igazgatója 2015. augusztus 6-án váratlanul elhunyt.

Continue reading