Category Archives: Magyar Napok (2015)

FESTIVAL DE LA FRANCOPHONIE EN HONGRIE

http://philyra-magazine.com/2015/04/13/festival-de-la-francophonie-en-hongrie/ 13/04/2015 par azori En passant en Hongrie à l’occasion de la 15e édition du Festival de la Francophonie, Philyra a rencontré Sylvette Tourmente, attachée de coopération scientifique, technique et universitaire de l’Institut Français de Budapest. « Nous parlons la même langue », nous dit l’affiche du festival qui fait découvrir la culture francophone dans ce petit pays d’Europe Centrale.

Tolnai Ottó Nagy József szakrális színházi tereiről

Forrás: tiszatajonline.hu Szó szerint eldőlt a nagy kérdés, van-e a billiárdasztal márványára ragasztott zöld posztóban klorofill. Vili, a falu bolondja eldöntötte, szerinte lennie kell, majd megtudjuk egyszer, „ha egy napon a márványból felfúrnak a biliárdasztalon is a vakondok, amelyek a fekete márványban élnek, egy napon, ha nem lesz éppen éjszaka, gyémántkupacokat kell kerülgetnetek elefántcsont labdáitokkal”. Tovább olvasom »

SZÉTSZÓRTBÓL EGY: A Magyar Napok 2015 – Nyugati magyar diaszpóra című veszprémi rendezvény „első” napjának beszámolója

Forrás: prae.hu Én még a tavaly megrendezett Erdélyi Napok eseményeinek feldolgozásával sem vagyok „kész” – mondom többeknek, mielőtt elkezdődik a Magyar Napok. Ez nem nagyon érdekli az időt, mert az gyorsan telik, és gyorsan el is hozza a következő nagyszabású rendezvényt, ami nemcsak arra figyelmeztet, hogy milyen keveset kapunk belőle, hanem egyúttal arra is, hogy Tovább olvasom »

Világirodalmi szövetségesek

Forrás: irodalmijelen.hu A „Világtalanul? Világirodalom-kritika Magyarországon” című rendezvényen három fiatal alkotó, Zelei Dávid,Urbán Bálint és Smid Róbert beszélgettek a Fiatal Írók Szövetsége gondozásában megjelent kritikagyűjteményről.