Category Archives: Folyóirat-követők

Tiszatáj, 2014/8.

Színes lepkeszárnyakon. A Tiszatáj folyóirat augusztusi száma izgalmasra sikeredett. Nem tematikus szám, de az írások mégis jól elkülöníthetők, s egy-egy téma köré csoportosulnak.        

Tiszatáj 2014/7

Különös, Különös nyár-éjszaka A Tiszatáj júliusi száma az első világháború száz évvel ezelőtti kitörésére emlékezik, teszi mindezt Ady Endre versére reflektálva, egyszerre a dokumentáció és a legmélyebb személyesség között hullámozva.

Alföld 2014/6

Az Alföld júniusi számát Kádár János Miklós rajzai illusztrálják. Az egyszerű, letisztult, absztrakt vonalak szinte gyermekrajzokat idéznek, ami az alkotó festészetében még erőteljesebben megjelenik. A pár vonallal szinte csak felskiccelt, elsőre vázlatszerűnek tűnő alkotás egésznek hat, amit festészetében az erőteljes színhasználat még inkább kiemel. A stilizált háttér színében és kidolgozottságában is kontrasztban áll az előtérben Tovább olvasom »

Műút 2014045

2014045. Ha valaki kezébe veszi a Műút folyóirat legújabb számát, színes, egymásba kapó cikornyákat lát, azokon pedig a folyóirat szövegeiből montázsolt pár soros verset. A folyóirat belső terében több, a borítóhoz hasonló kép, Uglár Csaba alkotásai. A festmények cikornyái betűvé akarnak válni. Vagy fordítva, a betűk akarnak cikornyává válni. Nem tudom, mindenesetre a szövegek izgalmas Tovább olvasom »

Tiszatáj, június

A Tiszatáj júniusi száma igencsak nemzetközire sikeredett. A folyóirat nyitó írása Lisa Heynes és Wolfgang Sandfuchs tollából származik (10 × 10 = 100 európai első regény). Ebből az Európai Elsőregényesek Fesztiváljáról kaphatunk ízelítőt, amelyet az észak-német Kielben rendeznek. A fesztivál olyan fiatal íróknak ad bemutatkozási lehetőséget, akiknek a műveit még nem fordították idegen nyelvekre. Itt Tovább olvasom »