Category Archives: Erdélyi Napok (2014)

Veszprém az egész Erdély

szerző: Papp Attila Zsolt forrás: foter.ro Mindig is mondtuk, hogy Erdély nemcsak Erdélyben van, hanem szerte a világon, amelyen tudjuk, miért vagyunk. A pánerdélyizmus ezúttal a Dunántúlt ostromolja.  

Rendhagyó irodalomóra Kányádi Sándorral a Deák iskolában

szerző: Jókai Bernadett forrás: veol.hu Az Erdélyi Napok keretében a Kossuth-díjas költőt veszprémi látogatása alkalmával fogadta a termet zsúfolásig megtöltő diáksereg. Horváth Szilárd igazgató köszöntőjében üdvözölte nyolc általános iskola küldöttségét is. Emlékezett, hogy nem véletlenül került erre a napra e jeles esemény, hiszen ezen a napon, a Gyermekkönyvek Világnapján emlékeznek a nagy mesemondó, Andersen születésnapjára Tovább olvasom »

Veszprémi sugarak – erdélyi napok

szerző: Pintér Viktória forrás: litera.hu A nézőpont vállaltan veszprémi, vagyis az időszakos kiállítás (és valójában az egész rendezvény –a szerk.) egy olyan metszetet akart kihasítani, ami megmutatja, hogy milyen is Erdély Veszprémből nézve. – Az Erdélyi napok veszprémi programsorozat első napjáról Pintér Viktória tudósított.  

Az Erdélyi napok után

forrás: veol.hu szerző: Brassai Zoltán Annak idején, mikor első éves egyetemista voltam Szegeden, kezembe akadt egy vaskos kötet, melynek szerzőjéről semmit sem tudtam, de, meglepetésemre, a kiadó is ismeretlen volt: Kriterion. Ráadásul Bukarest. Önbizalmamnak nem tett jót, hogy ennyire tudatlannak éreztem magam, én, a könyvmoly, így megkérdeztem néhány idősebb kollégistát, ők se tudtak lényegében semmit, de Tovább olvasom »